Krónikussá vált a gyógyszerhiány a patikákban

Rendszeresen előfordul, hogy nem jutnak hozzá a gyógyszereikhez olyanok, kiknek folyamatosan szükségük lenne valamilyen orvosságra.
Komócsin Sándor, 2017. december 14. csütörtök, 09:08
Fotó: Shutterstock

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hiánylistáján csak idén 190 készítmény hiányzik, köztük olyan fontos orvosság is, mint az agyhártyagyulladás elleni, illetve a tetanuszoltás - írja a Népszava. A gyógyszerhiány orvosi szakkifejezéssel élve krónikus lett.

A napilap idézi az egyik olvasóját, aki érszűkületére új gyógyszert kezdett szedni, ami nagyon hatásosnak bizonyult, ám gyártási probléma miatt eltűnt a patikákból. A helyette kapott készítmény nem ér semmit: visszatértek a panaszai.

A gyógyszerhiány nem magyar jelenség, mindenütt van ellátási zavar, amelyet sokszor az okoz, hogy a politika bénán nyúl bele a piaci szabályozásba. A gyártók oda viszik a termékeiket, ahol többet kapnak értük, az is előfordul, hogy ha egy gyógyszer túl olcsóvá válik, akkor "pihentetik", azaz felfüggesztik az előállítását.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.12.19 11:20

Egyre több jel mutat arra, hogy a fidesz-kdnp tömeggyilkos párttá válik.
Éhezteti, fagyasztja, kilakoltatja a polgárokat, és amit az egészségügyben művel, az már emberiség elleni merénylet.
Elveszi a rokkantsági fokozatokat, nem ad megfelelő orvosi ellátást, a rákosoknak nem adja a megfelelő gyógyszert, kezelést, olyan hosszú vizsgálati időszakok vannak, hogy abba is pusztul a nép.
Az új segélyhívó, a 112 is nyúvasztja a lakosságot.
Kórházi fertőzések miatt 32 000 honfitársunk halt meg, ami elkerülhető lett volna.
Már csak ez az adat tömeggyilkos szám, és hol van a többi elkerülhető haláleset?
A fidesz logo is tiltott önkényuralmi jelkép lesz egyszer a jövőben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html