2018. júliusban az előző év azonos hónapjához képest:

  • A külföldi vendégek száma 6,7 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 700 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 3,8 százalékkal nőtt, közel 2 milliót tett ki. A vendégéjszakák száma az üdülőházak kivételével mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák több mint kétharmadát realizáló szállodákban a növekedés mértéke 4 százalék volt. Minden második vendégéjszakát a Budapest-Közép-Dunavidék régióban töltötték a külföldiek, 5,5 százalékkal többet, mint az előző év azonos hónapjában. Az országos forgalom negyedét regisztráló Balatonnál lényegében nem változott a külföldi vendégéjszakák száma.
  • A belföldi vendégek száma 2,6, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 0,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi magas bázishoz képest, de így is meghaladta a 2,5 milliót. A legnépszerűbb régióban, a Balatonnál, 4,3 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek. A második legtöbb belföldivendég-éjszakát Észak-Magyarországon töltötték el a belföldi vendégek, ahol 5,3 százalékos bővülést mértek a szálláshelyek. (Vegyes hírek érkeztek a Balatonról.)
  • A szállodák szobakihasználtsága 2,1 százalékponttal 72,5 százalékra nőtt.
  • Az összes bruttó árbevétel folyó áron 2,3 százalékkal (59 milliárd forintra) nőtt, ezen belül a szállásdíjbevétel 1 százalékkal (38 milliárd forintra) csökkent, a vendéglátás bevétele 32 százalékkal (12 milliárd forintra) emelkedett, az egyéb szolgáltatások bevétele 13 százalékkal (9 milliárd forintra) csökkent.
  • Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 3,3 százalékkal kevesebbet, 3,2 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken.

2018. július 31-én az előző év azonos időpontjához képest:

  • 3447 kereskedelmi szálláshely közel 99 ezer szobával és 345 ezer férőhellyel várta a vendégeket. A szobák száma változatlan volt, a férőhelyek száma 2 százalékkal csökkent.

2018. január-júliusban az előző év azonos időszakához képest:

  • A kereskedelmi szálláshelyek 4,3 százalékkal több, összesen közel 17,5 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 4,0 (8,6 millió), a belföldi vendégek 4,5 százalékkal több (8,8 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.
  • A szállodák szobakihasználtsága 2,3 százalékponttal 59,6 százalékra emelkedett.
  • A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron összesen 8,5 százalékkal magasabb - 277 milliárd forint bruttó árbevételt értek el. Ezen belül a szállásdíjbevétel 6,5 százalékkal nőtt, és meghaladta a 162 milliárd forintot.