Lázár János nem mond le

Hosszas hallgatás után hétfőn délután Lázár János végül bejelentette, nem mond le Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnöki kinevezése miatt - számolt be az Index.hu.
Index.hu, Inforádió, 2015. szeptember 21. hétfő, 18:38
Fotó: Napi.hu

A kancelláriaminiszter a parlamentben, a dolgozószobájában tartott beszélgetésen leszögezte, arról született megállapodás, hogy papíron sem ő lesz Rogán Antal hivatali főnöke. A politikai kabinetfőnöki poszt pontos feladatköri leírását később határozzák meg, és ezt majd akkor közösen jelentik be Rogánnal - olvasható az Index.hu-n.

Nem vagyok egy lemondós típus - nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI tudósítása szerint. A megbeszéléseken világossá tette, mást nem szeretne, csak azt, hogy ha változnak a személyi feltételek, akkor a felelősségi viszonyok tiszták legyenek. Rogán Antallal - akit munkatársának nevezett - együtt fog dolgozni, de nem lesz a beosztottja. "Sikeres páros lesz" - jegyezte meg.

Lázár és Orbán hétfőn délelőtt az Országgyűlés ülése előtt tárgyaltak a vitás kérdésekről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, miután kilépett Orbán parlamenti dolgozószobájából, bár látszott, hogy feszült tárgyaláson van túl, nem volt hajlandó nyilatkozni. A miniszterelnököt is hiába kérdezte délután a sajtó, tizedszerre sem volt hajlandó meghallani a kérdést - számolt be a portál.

Lázár János szerdán, a Fidesz velencei frakcióülésén jelezte, hogy lemond, amennyiben nem sikerül rendezni Rogán Antal új posztjával kapcsolatos kifogásait. A kancelláriaminiszter akkor hétfő délelőttig adott - lényegében - ultimátumot, és a jelek szerint sikerült is az akaratát keresztül vinnie a miniszterelnökkel szemben.

A miniszter a múlt heti kormányinfón, csütörtökön is érzékeltette: nem szeretné, hogy Rogán szervezetileg hozzá tartozzon, és ő viselje a felelősséget Rogán lépéseiért. Azt mondta: a miniszterelnök fogja tájékoztatni az érintetteket, milyen módon nevezi ki Rogánt, és ha erről megkérdezi az ő véleményét, " azt tudom mondani, amit tőle tanultam: a végrehajtó hatalomhoz felelősségnek is kell társulnia".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.09.22 07:15

@hunorti: Lázár nem foglalkozik semmivel, kommunikál és mutyi trafikos haverjait tömi pénzzel.
Kisfiának vett a 12. kerületben Orbánhegyen egy 80 millió ft értékű lakást.
Miből vette?
Neked munka a kommunikció?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

davdav, 2015.09.21 21:14

@hunorti:

Te, ez neked miből derült ki? Úgy értem mit dolgozik egész nap Lázár úr ami olyan látványos? Gyanítom, hogy rájött, a versenyszférában a postázóban lenne helye, ami ciki lenne azután, hogy még a gyerekének is több tízmilliós háza van :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.09.21 18:55

jó a jani fiú ..nagy a munkabírása !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html