Ma is baj volt a Választás.hu portállal

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elismerte, hogy szombaton összezavarodtak a valasztas.hu jelöltnyilvántartásai - adta hírül a 24.hu.
Domokos Erika, 2019. szeptember 14. szombat, 20:19
Fotó: Pixabay

Az NVI által fenntartott választási nyilvántartásban szombaton a reggeli órákban folyamatosan és véletlenszerűen keveredtek a különböző települések és választókerületek adatai - írta a 24.hu. A XVI. kerület indulói helyett például a VII. kerület jelöltjeit dobta ki a rendszer, a XVI. kerületnél pedig a XIII. kerületieket.

A rendszerben a megismételt keresésre új és új kombinációk bukkantak fel. Dunakeszi város polgármester-jelöltjeire rákeresve például először a gyáli jelöltek, egy újabb frissítésre viszont már a kistarcsai jelöltek listája jelent meg. A hibát nemcsak a főváros és Pest megye, hanem más megyék esetében is észlelték - írta a lap.

Az NVI a 24.hu kérdésére délután azt írta, hogy "a portál felületén jelentkező adateltérést egy fejlesztési hiba okozta". A hibát 10:45-kor javították. A választási iroda szerint "az oldal teljes funkcionalitása helyreállt", és "a Nemzet Választási Rendszert, tehát az alapnyilvántartást a probléma nem érintette".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakmert, 2019.09.15 00:20

ismét meg lesz a 2/3 :D orbanisztánba :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tomi1953, 2019.09.14 22:58

Nem véletlen. Mészáros átvette a rendszert. Csak tesztelte a figyelmességünket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html