Magyarországot is elérte a "Brexit-hatás"

A magyar befektetőket is egyre jobban elbizonytalanítják a brit népszavazás okozta piaci reakciók, májusban folytatódott a tőkekivonás a pénzpiaci alapokból a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) adatai szerint - tájékoztatta a K&H Bank Zrt. pénteken az MTI-t.
MTI, 2016. június 17. péntek, 14:33
Fotó: Napi.hu

Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója elmondta: a britek uniós tagságáról döntő jövő csütörtöki szavazás okozta bizonytalanság miatt ez a trend júniusban még erősebb lehet. Májusban leginkább azoknak az alternatív eszközöknek - főként abszolút hozamú alapok és ingatlanalapok - az állománya nőtt, amelyek kevésbé intenzíven reagálnak a nemzetközi környezet feszültségeire. Kétirányú kockázatot jelent a befektetők számára a Brexit, amennyiben a kilépéspártiak kerülnek többségbe, kétségkívül további eséssel reagálnak majd a piacok, a maradásnak azonban pozitív hatása lehet.

Az egyre szorosabb eredményeket mutató közvélemény-kutatások hatására, illetve a június 23-i dátumhoz közeledve az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a bizonytalanság a piacokon, az európai indexek 5-10 százalékot estek.

HOZZÁSZÓLÁSOK