Probléma a Nyugatiban, késések a ceglédi vonalon (frissítve)

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon, mert a Nyugati pályaudvar bevezető szakaszán meghibásodott a biztosítóberendezés - közölte a Mávinform hétfő reggel az MTI-vel.
Csernátony Csaba, 2020. július 27. hétfő, 07:29
Fotó: Napi.hu

Ezen a vonalon közlekedő elővárosi, a nyíregyházi és a szegedi InterCity vonatok, továbbá a lajosmizsei elővárosi vonatok 40-60, esetenként 70-100 perces késésekkel közlekednek.

A Mávinform részletesebb tájékoztatást közölt, amelyből kiderül, hogy a szegedi InterCity vonatok csak Cegléd és Szeged között közlekednek. A Budapest-Cegléd közötti szakaszon az InterCity vonatok pót- és helyjegy nélkül igénybe vehetők. A Budapest-Lajosmizse vonalon a vonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan indulnak vissza Lajosmizsére. Valamint egyes monori elővárosi vonatok is csak Kőbánya-Kispestig jönnek, és onnan indulnak vissza Monorra. A vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy Kőbánya-Kispesten szálljanak le, és onnan a BKV járataival folytassák útjukat. A vasúti jegyeket és bérleteket az M3-as metró Nyugati és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán, továbbá az 1-es villamoson elfogadják.

A közlemény szerint a Nyugati és Városliget között egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, a folyamatos pályafelújítás miatt rendkívül lelassult a vonatforgalom és torlódások alakultak ki. A helyzet miatt menetrendi korlátozások, vonatelmaradások is várhatók.

A Mávinform azt is kéri az utasoktól, tájékozódjanak a Vonatinfó alkalmazáson.

HOZZÁSZÓLÁSOK