Mégiscsak a Gazprom legvidámabb barakkja lesz Magyarország?

Úgy tűnik, a magyar kormány akkor is az oroszoknak tesz hűségnyilatkozatot, amikor az orosz gázvásárlás alternatíváiról beszél. Olyan projekteket helyez ugyanis kilátásba, amelyek gazdaságtalanságuk miatt értelmetlenek.
Komócsin Sándor, 2017. július 25. kedd, 08:56
Fotó: Napi.hu

Inkább tekinthetők Oroszország melletti hűségnyilatkozatoknak, mint valós lehetőségeknek a magyar kormány nemzetközi gázvezeték-építési tervei - idézte a Magyar Nemzet Holoda Attilát, a második Orbán-kormány volt államtitkárát

Az energiaipari szakértő azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn azeri kollégájával, Elmar Mammadyarovval folytatott megbeszélése után az azeri gáz magyarországi importjának lehetőségéről nyilatkozott.

A magyar tárcavezető azt is megpendítette, hogy a Gazprommal néhány hete aláírt magyar-bolgár-szerb gázvezeték-modernizálási megállapodás utat nyit az előtt, hogy Magyarország hozzáférjen az azeri gázhoz. Holoda kizártnak tartja, hogy a Gazprom segítséget nyújtson az Azerbajdzsánban kitermelt gáz előtt, amely versenytársa az általa szállított orosz gáznak.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy ha a magyar diplomácia vezetőjének minden bejelentése valóra vált volna, akkor legalább hat új nemzetközi gázvezeték futna keresztbe-kasul Magyarország földjén.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.07.26 20:24

Az azeri gáz vásárlásán az EU több mint 10 évig töketl...akarommondani dolgozott, Nabucco néven, míg végül elvetették a halvaszületett projektet... (lásd még: pipeline wars)

Mammadyarov - nocsak, Azerbajdzsánban is élnek idegenbe szakadt honfitársaink?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html