Döntött a kormány: indul az autó-motor aréna előkészítítése

A kormány 274 millió forintot hagyott jóvá a nyíregyházi multifunkcionális autó-motor sport aréna előkészítésére, a munkával ez év végére kell elkészülni.
Németh Géza, 2018. szeptember 9. vasárnap, 13:30
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a 274 millió forint forrásaként az idei költségvetés  Miniszterelnöki Kormányiroda fejezetében szereplő beruházás előkészítési alapot nevezi meg. A beruházás előkészítésének kormányzati felelőse az emberi erőforrások minisztere. Magát a beruházást pedig a Nemzeti Sportközpontok valósítja meg.

A határozat felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy - az országképi és településképi arculat biztosítása érdekében - mutassa be a beruházás vázlattervét a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

A Magyar Közlöny tavalyi utolsó számában jelent meg az a kormányhatározat, hogy vizsgálják meg egy nyíregyházi multifunkcionális motorsport aréna megvalósítására irányuló beruházási program kidolgozásának lehetőségeit. A nemzeti fejlesztési miniszternek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. bevonásával kellett megvizsgálnia a beruházás céljaira alkalmas ingatlanok körét.

A kép forrása: Hornyák Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK