Megszűnik a sportcélú tao-kedvezmény? - Brüsszel dönt

Változatlan formában kívánja fenntartani a kormány a látvány-csapatsportok kedvezményét. A kormány a 2017. június 30-ig szóló engedély meghosszabbítását kérte Brüsszeltől.
Papp Zsolt, 2017. február 28. kedd, 15:13
Fotó: Napi.hu

Az Európai Bizottság határozata a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának rendszerét - azaz a társasági adón keresztüli sporttámogatást - 6 évre engedélyezte. A brüsszeli jóváhagyás 2017. június 30-án lejár - olvasható az NGM közleményében.

A kormány már megtette a szükséges lépéseket azért, hogy a jelenleg működő támogatási rendszer változtatás nélküli meghosszabbítását engedélyezze az Európai Bizottság, és így cégek a társasági adórendszeren keresztül továbbra is támogathassák a sportot és azon keresztül az egészséges életmódot.

A 2011. július 1-je óta működő rendszer egyszerre biztosítja a látvány-csapatsportot űző klubok, egyesületek, szövetségek támogatását, valamint azt, hogy a cég az adott támogatással a fizetendő társasági adóját csökkentheti. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015-ben több mint 13 ezer cég összességében 107 milliárd forinttal támogatta a sportot, mint az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközét - véli az NGM. (Ami azt is jelenti,hogy az állam ekkora adóbevételről mondott le - a szerk.)

HOZZÁSZÓLÁSOK