Megtört a jég - szakított régi szokásával Lázár

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hónapok óta először nem a menekültválsággal kezdte a szokásos heti kormányinfót, hanem Donald Trump győzelmével. A kormány arra számít, hogy javul a kapcsolat a két ország között, korrekt fair együttműködésre számítanak az új republikánus elnöki adminisztrációval.
Napi.hu, 2016. november 10. csütörtök, 14:11
Fotó: Napi.hu

Új start kezdenétek tekinti a magyar kormány Donald Trump győzelmét, a magyar kormánynak az a reménye, hogy "egy jobb világ következik" az új amerikai elnökséggel - mondta Lázár János miniszterelnökségi miniszter a szokásos két(heti) kormányinfón. Az új amerikai kormánytól azt várják, hogy egy korrekt partnerség alakul ki a magyar kormánnyal. A magyar kormány stratégiai szövetségesként tekint továbbra is az USA-ra - mondta Lázár, majd hozzátette: Magyarországra a NATO keretein belül eddig is mindig számíthatott Amerika.

Voltak vitáink, ezek nem az amerikai néppel, hanem a demokrata párttal voltak. Más elképzelései voltak a Fidesznek és a Demokratáknak. Nem értettek egyet abban, milyen értékek mentén kell berendezkedni az országban. A Demokrata Párt nem szerette a bevándorlásellenes politikát. A Demokrata Párt leckéztette a Fideszt, a magyar kormányt, most azt reméli a kormány, hogy megkapja a tiszteletet a republikánus elnökségtől - sorolta Lázár.

A második téma sem a migránsválság volt, hanem Orbán Viktor londoni tárgyalásai. A magyar kormány tiszteletben tarja a Brexit-szavazást - fogalmazott a miniszter. Mind Európának, mind Nagy-Britanniának érdeke a sikeres Brexit - a magyar kormány is ezt reméli. A kétoldalú brit-magyar kapcsolatok szempontjából is reményteli jövő előtt állunk összegezte a magyar miniszterelnök londoni tárgyalásait Lázár.

Újabb csatára készül a kormány

Harmadik témaként már előjött a migránstéma az elbukott alkotmánymódosítás kapcsán. Lázár szerint Magyarország a december 16-án, az európai uniós csúcson "csatába száll", hogy a bevándorláspárti politikát megakadályozza.

Ebben a csatában fontos eszköz lett volna a magyar kormány kezében az alaptörvény módosítása, amit az ellenzéki pártok saját, pitiáner érdekeik miatt megakadályoztak. Ami ezután következik, azért az ellenzéket is terheli a felelősség - hangoztatta. A jövő héten az igazságügyi miniszter javaslatot tesz a jogi helyzet tisztázására.

Lázár továbbá össznemzeti ügynek nevezte ezt a kérdést, és szerinte ha mégis lesz bevándorlás Magyarországra, akkor gazdasági visszaesés lesz, romlani fog az emberek életkörülménye és a biztonság is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2016.11.10 15:24

@foldnyuzo: Amennyiben Szapáry ex elvtárs kinyilatkoztatása szerint kevesebb kellemetlenséget okoz a Párttitkár Fia kormányának az új elnök nekik már jobb világuk lesz. Nem kell annyira aggódni, hogy egy nagyhatalom beledumál a lopásaikba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.11.10 15:15

"Az új elnökséget(Trump) azonban új kezdetnek tekinti Magyarország, és az a világ számára is reményekkel teli lehet - mondta Lázár.
Lázár János azt nem részletezte, mennyivel jobb világ eljövetelét várja egy idegengyűlölő, kisebbséggyűlölő, nőgyűlölő, szavahihetetlen, háborúpárti, rasszista futóbolondtól."
Bravó Jankó!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2016.11.10 15:07

"igazságügyi miniszter javaslatot tesz a jogi helyzet tisztázására"

A jogi helyzet egyertelmu: az ervenytelen nepszavazassal a nep, az istenadta, ad acta tette az ugyet: ugy dontott, hogy nem dont, nem foglalkozik vele.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html