A BKK honlapján megjelent közleményben felhívják a hétfő délelőtt illetve késő délután a Liszt Ferenc Repülőtérre utazó ügyfelek figyelmét, hogy a szokásosnál legalább egy órával korábban induljanak el, hogy biztosan elérjék járatukat, mivel az adott időszakban egy-egy órán keresztül nem éri el a repteret a 200E autóbusz.

Kérik, hogy aki teheti, lehetőség szerint használja a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat, főképp az utasforgalom függvényében a szokásosnál sűrűbben közlekedő metróvonalakat, valamint 4-es és 6-os villamost. A forgalomkorlátozások miatt számos felszíni közösségi közlekedési járat útvonala is módosul. A főbb közlekedési csomópontokban megállókban személyesen is adnak információt, de kérik, hogy indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési változásokról a honlapon, illetve a BKK Info alkalmazás segítségével is.

A német állami delegáció február 2-ai (hétfői) magyarországi látogatása során várhatóan az alábbi útlezárásokra kell számítani:

10:45 és 11:45 között lezárják a Liszt Ferenc Repülőtérről a Kossuth Lajos térre vezető 4-es főút-Ferihegyi repülőtérre vezető út-Üllői út-Kiskörút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat,

11:00 és 11:45 között lezárják a Hősök tere - Dózsa György út - Podmaniczky utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca útvonalat,

13:30 és 14 óra között az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út teljes szakaszon - Károly körút - Rákóczi út (Blaha Lujza tér és Astoria között) - Kossuth Lajos utca - Szabadsajtó utca - Erzsébet híd - Attila út - Palota út - Dísz tér - Úri utca útvonalat,

14:30 és 15 között az Úri utca - Dísz tér útvonalat,

15:10 és 15:40 között a Palota út - Dózsa György tér - Krisztina körút - Szarvas tér - Erzsébet híd - Szabadsajtó út - Kossuth Lajos utca - Astoria - Múzeum körút - Bródy Sándor utca útvonalat,

18 és 19 óra között a Károly körút - Múzeum körút - Üllői út - Gyorsforgalmi út - Ferihegyi repülőtérre vezető út - Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 útvonalat.

A lezárt útvonalak megnyitására a küldöttség elhaladtával, szakaszosan nyílik lehetőség.

Várható változások a közösségi közlekedésben

Február 2-án (hétfőn) délelőttől kora estig számos főútvonalon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani, ezért számos közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik. Kérjük, hogy aki teheti, használja a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat, főképp az utasforgalom függvényében a szokásosnál sűrűbben közlekedő metróvonalakat, valamint 4-es és 6-os villamost.

A 200E busz várhatóan 10:40 és 11:20, majd 18 és 19 óra között módosított útvonalon közlekedik, nem érintve a Liszt Ferenc Airport 2 végállomást sem. A járat a fent jelzett időszakban Vecsés, Fő útig eredeti útvonalán halad, majd a Fő út-Nimród utca-Áruházi bekötőút-Vecsés, Market Centrál Ferihegy-Áruházi bekötőút-körforgalom-Üllői út felé közlekedve éri el szokásos haladási irányát. Az útvonal-módosítást miatt a járat nem érinti a Vecsés-nyugat, a Repülőtér, P+R, a Liszt Ferenc Airport 2, és a Vecsés-nyugat megállóhelyet. Ebben az időszakban a 200E végállomása a Vecsés, Market Central Ferihegy, a 236-os busz megállója lesz.

A 2-es villamos az első járatindulásától várhatóan 18 óráig rövidített útvonalon közlekedik a Közvágóhíd H és a Széchenyi István tér között. Kérjük, hogy aki a Közvágóhídtól a Jászai Mari tér felé utazik, vegye igénybe a szükség szerint a szokásosnál sűrűbben közlekedő 4-es és 6-os villamost.

A 7-es, a 107-es, a 133-as és a 233-as autóbusz várhatóan 13:30 és 14:00 óra, 15:30 és 15:50 óra, valamint 16:50 és 17:10 óra között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át, mindkét irányban az Astoria-Múzeum körút-Kálvin tér-Vámház körút-Fővám tér-Szabadság híd-Szent Gellért tér útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Rudas Gyógyfürdő és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt útvonalon a felsorolt járatokra a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok autóbuszos pótlása esetén a buszok által használt Fővám tér M és Kálvin tér M megállóhelyeken lehet felszállni.

Az 5-ös és a 178-as busz várhatóan 13:30 és 14:00 óra, 15:30 és 15:50 óra, valamint 16:50 és 17:10 óra között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át, mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik, pesti végállomása felé a Döbrentei tér-Szent Gellért rakpart-Szent Gellért tér-Szabadság híd-Fővám tér-Vámház körút-Kálvin tér-Múzeum körút-Astoria-Rákóczi út felé haladva, ezért nem érinti a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt útvonalon a felsorolt járatokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

Szent Gellért tér M: a villamospótló busz megállóhelye a Duna-parton,

Fővám tér M: a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok autóbuszos pótlása esetén használt megállóhely, Kálvin tér M: a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok autóbuszos pótlása esetén használt megállóhely.

Budai végállomása felé az Astoria-Múzeum körút-Kálvin tér-Vámház körút-Szabadság híd-Szent Gellért rakpart-Döbrentei tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca felé haladva, ezért nem érinti a Ferenciek tere M, a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállóhelyet. A terelt útvonalon a felsorolt járatokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

Kálvin tér M: a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok autóbuszos pótlása esetén használt megállóhely,

Fővám tér M: a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok autóbuszos pótlása esetén használt megállóhely,

Rudas Gyógyfürdő: a 86-os busz megállóhelye,

Várkert Bazár: a 86-os busz megállóhelye,

Clark Ádám tér: a 86-os busz megállóhelye.

8-as, 110-es, 112-es és 239-es autóbusz

A 8-as, a 110-es, a 112-es és a 239-es autóbusz várhatóan 13:30 és 14:00 óra, 15:30 és 15:50 óra, valamint 16:50 és 17:10 óra között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át, mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.