MFB: újabb olcsó hitel magyar cégeknek

Új hiteltermék-változatot indít az MFB Csoport vállalkozások számára, az MFB Krízis Hitel Plusz december 7-től igényelhető - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Csernátony Csaba, 2020. december 2. szerda, 13:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kölcsönt - amelyet az áprilisban indított, több mint 1500 milliárd forint keretösszegű gazdaságélénkítő csomagja keretében nyújt az MFB - az eddiginél is szélesebb körben, és kedvezőbb feltételekkel folyósítják.

Az igénylők maximum 2,5 százalékos fix kamatra 1 millió és 300 millió forint közötti összeget kaphatnak általános beruházási célokra, valamint forgóeszköz- és likviditásfinanszírozásra. A hitelprogram lehetővé teszi más kölcsönök kiváltását, a kizárólag szolgáltatási tevékenységet végző kis- és közepes vállalkozások számára pedig azt is, hogy a forgóeszközhitel teljes összegével a működési költségeiket fedezzék - idézi az MFB-s közlemény az MTI.

Az MFB Krízis Hitel Pluszt a Magyar Nemzeti Bank Nhp Hajrá programja finanszírozza, és az MFB-vel szerződött vállalkozások közvetítik egyedi elbírálás alapján - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK