Vasárnap reggel elutazott Orbán Viktor

Egyiptomba utazott Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel, az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozójára - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkára az MTI-vel.
Domokos Erika, 2019. február 24. vasárnap, 09:28
Fotó: Pixabay

A vasárnap és hétfőn zajló egyeztetéseknek a biztonság, a migráció és a gazdasági fejlődés lesz fő témája. Az egyiptomi Sarm-es-Sejkben megrendezett tanácskozáson huszonnégy uniós állam-, illetve kormányfő vesz részt, továbbá Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

A magyar kormány korábban egyedüli tagállamként megvétózta az EU-Arab Liga csúcstalálkozót előkészítő tárgyaláson azt a megállapodást, amelyben az ENSZ migrációs csomagjára is volt egy utalás. Az EU-s tagállamok többsége szerint ha elmarad a megállapodás, akkor több lesz az illegális bevándorló.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.02.24 16:19

Muszlimok közé megy, nahát, szereti a muzikat mégis avagy mi a frász? A vétó csak eddig tartott korlátolt Orbánbuzik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.02.24 16:01

Én örülök annak, ha sokat repülőzik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html