Mikor utalják a nyugdíjakat a következő hónapokban?

Október 9-én utal az államkincstár, novemberben 11-én, decemberben viszont jóval hamarabb, 1-jén.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 23. szerda, 10:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A márciusban elindított - a maximum 10 millió forintos átutalásokat legfeljebb 5 másodpercen belül - célba juttató azonnali fizetési rendszer szeptembertől bővült: az úgynevezett kötegelt átutalások is mehetnek a rendszerbe.

Ez azt jelenti, hogy egyszerre több utalást is lehet indítani, például egy cég vagy szervezet a fizetéseket is átutalhatja ezzel a gyors módszerrel.

A Magyar Államkincstár (MÁK) ugyanakkor szeptemberben közölte, hogy a nyugdíjakat továbbra is az úgynevezett éjszakai átutalási rendszerben utalják.

Bármilyen változás (például a nyugdíjak azonnali utalási rendszerben történő megküldése) a Giro Zrt. és az elszámolásban érintett kereskedelmi bankok bevonásával megvalósuló, átfogó eredményes tesztelés és előzetes, hivatalos ügyfél tájékoztatást követően történhet

- áll a MÁK szeptemberi tájékoztatójában.

A kincstár nyugdíjnaptára szerint idén októberben 9-én utalják a nyugdíjakat, novemberben 11-én, decemberben viszont jóval korábban, már a hónap elején, 1-jén megtörténik az utalás. A bankszámlára történő utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg. Akik postai úton kapják a nyugdíjat, azok az úgynevezett postai kifizetési naptárban meghatározott napon jutnak hozzá az adott összeghez.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sikitamiki, 2020.09.23 11:12

nyugdijasok nevében köszönjük a nemzeti Kormánynak a nyugdijjat. Hajrá Magyarország
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html