Mire készülnek a parlamentben?

Az Országgyűlés hétfőn és kedden három politikai vitával folytatja és fejezi be az előző héten kezdődött ülését. A képviselők a kormány, az MSZP és a Jobbik által javasolt témában is politikai vitát tartanak, miután az LMP felvetésére szerdán már tárgyaltak a munkaerőhiány okairól.
MTI, 2016. november 27. vasárnap, 07:39
Fotó: Napi.hu

Az ülés hétfőn 11 órától napirend előtti felszólalásokkal folytatódik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek.

Ezután a kormány kezdeményezésére a 2014-2020 között Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról tartanak politikai vitát több mint hétórás időkeretben. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes erről szóló előterjesztése indoklásában emlékeztetett: egy kormányrendelet írja elő a kabinetnek, hogy félévente az Országgyűlés előtt számoljon be a brüsszeli pályázatok tervezéséről, végrehajtásáról és ellenőrzéséről.

A keddi ülésnap reggel 9 órakor a közoktatás helyzetéről szóló vitával kezdődik, amelyet az MSZP kezdeményezett és a másik két ellenzéki frakció is támogatott. A parlament legfeljebb hat és fél órában tárgyalhatja ezt a napirendi pontot, majd a Jobbik szorgalmazására - és szintén az ellenzék többi pártja által támogatva - a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosításáról tartanak vitát, amelyre több mint öt óra áll majd rendelkezésre.

Az LMP kezdeményezésére szerdán tartottak vitát a munkaerőhiány okairól, a frakciók és a kormány képviselői összesen nyolc órában fejtették ki véleményüket.

A házszabály szerint az Országgyűlés a kormány vagy a képviselők legalább egyötödének (negyven képviselőnek) indítványára tart vitát. Minden képviselő legfeljebb két politikai vitát támogathat ülésszakonként.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.11.27 09:46

Nincs munkaerőhiány, hanem a cégek sok nyuggert foglalkoztatnak, és 45 föéöttieket nem nagyon akarják felvenni.
Pénteken az egyik 70, hetven éves nyugger 12, azaz tizenkét órás műszakot vállalt a jó nyugdíja mellett. Persze, hogy rosszul lett a rohadékja, és haza kellett vinni.
Mi a francnak engednek 710 éves f@szt dolgozni főleg több műszakban, 12 órában.
Nincs is rászorulva, hogy a nyugdíja mellett elfoglaljon munkahelyet másoktól.
Vonjájk meg a nyugdíjat olyanoktól, akik a nettó minimálbérnél több nyugdíjat kapnak, és amellett dolgoznak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html