Most Ön is vehet MiG-29-es repülőt!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. újra meghirdette eladásra a honvédség rendszerből kivont MiG-29 vadászrepülőit - számolt be a Népszava.
Domokos László, 2019. július 25. csütörtök, 09:08
Fotó: AFP - Képünk illusztráció.

Az MNV az elektronikus aukciós rendszerén ismét meghirdette a Magyar Honvédség egykori vadászgépflottájának maradványait. Az állami vagyonkezelő idén már másodszor próbál megszabadulni a 19 repülőgéptől - a tavaszi liciten egyetlen érvényes ajánlat sem érkezett -, a hozzájuk tartozó, 20 tartalék repülőgéphajtóműtől, valamint - már minden bizonnyal szavatosságát vesztett - légiharcrakétáktól.

A Magyar Honvédség 1993-tól 2010-ig két századnyi vadászgépet tartott rendszerben. Az eredeti, 28 gépből a 2010-es évekre alig 3-4 maradt üzemképes. A megmaradt 19 gépet és tartozékaikat 2,8 milliárd forintos kikiáltási áron jegyzi az elektronikus aukciós rendszere A reménybeli vásárlók augusztus 26-28. között licitálhatnak - de az ár nem csökkenhet - írta a napilap.

Az egykori flotta, valamint a 293 - közelebbről meg nem nevezett - tartozék és rakéta csak egy csomagban vihető el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

onkelzoltan, 2019.07.25 10:12

A cikkból az egyik legfontosabb információ hiányzik,miszerint az eladáshoz az orosz gyártó/fél hozzájárulása szükséges,ami drasztikusan leszűkíti a potenciális vásárlők körét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html