Nagy dobásra készülnek a Balatonnál

A vendégforgalom növekedését eredményezhetik a következő évek balatoni fejlesztései, amelyekre 370 milliárd forint forrás áll rendelkezésre - mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke az InfoRádióban.
Domokos László, 2018. október 22. hétfő, 08:01
Fotó: Napi.hu

Jövő nyárra elkészülhet a Balaton-márka, amely egységes turisztikai régióként jeleníti meg a külföldi piacokon a Balaton-régiót.

A Balaton elsősorban belföldön népszerű úti cél. Sz elmúlt években a térség környéke nagyon sokat változott, ami nagy forgalmat eredményezett. A tendencia miatt nyáron érdemes kapacitást növelni - fogalmazott a szervezet elnöke a rádióban.

Néhány héttel ezelőtt hirdették ki a Kisfaludy szálláshely-fejlesztési program nyerteseit. A Balaton régióban több mint 20 szálloda fejlesztése, és legalább egy tucat szálloda felújítása, bővítése, szolgáltatásokkal való kiegészítése kezdődik el. Országosan 700 panzió fejlődéséhez járul hozzá a kormány a programon keresztül, ennek több mint harmada az ország legnagyobb tava környékén valósul meg.

Megszületett az országmárka, ennek mintájára dolgoznak a Balaton-márka kialakításán is, ami egy egyszerűbb kommunikációt és pozicionálást, valamint egy sikeresebb marketingakciót hoz magával. Ennek segítségével 2009 nyarától egységes turisztikai régióként kommunikálják majd a külföldi piacokon a balatoni turisztikai térséget - tette hozzá Hoffmann Henrik.

A márka kialakításáért kiírt pályázaton győztes konzorcium - melyet a Balatoni Turizmus Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Balaton Fejlesztési Tanács és a régióban tevékenykedő civil szervezetek alkotnak - mintegy 1 milliárd forintból gazdálkodhat a következő két évben.

Fotó forrása: Katona Vanda / Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2018.10.22 08:18

Most, hogy orbáné a Balaton körös-körül, majd minden szállás és üdülő. most fog az állam 370 milliárdot fejlesztésre fordítani ? A vasút ebben azért nincs benne, mert már megcsinálták egy nagy részét. És ennek a 370 milliárdnak a közvetlen haszna az építők-kivielezők abnormális nyeresége, közvetve eredményez majd utakat, bekötőket, átjárókat, partrendezést, kikötőnek alkalmas öblöket, kotrást, stb. A pénz egy töredékéből. Nem semmi rablás ez, urak !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html