A Fejér megyei NAV-igazgatóság munkatársai hétfőtől - azaz június 22-től - és július 3-ig között a Velencei-tónál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését. Az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az online pénztárgépekből érkezett adatok alapján kockázatos adózók számíthatnak ellenőrzésre - közölte a NAV.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében szintén június 22. és július 3. között továbbra is az építkezéseken, piacokon és közterületeken végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

A Komárom-Esztergom megyei NAV-igazgatóság revizorai a cipő- és ruhakereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A többi megyében várható ellenőrzésekre vonatkozó NAV-tájékoztató az adóhatóság honlapján, itt olvasható el.