Rengeteg magyar és külföldi katona gyakorlatozik hazánkban

Nagyszabású nemzetközi hadgyakorlatot tartanak a hétvégétől Magyarországon és öt délkelet-európai országban - írta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Mesterházy Attila MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszára hivatkozva a hvg.hu.
Domokos Erika, 2019. május 7. kedd, 06:20
Fotó: Getty Images

Május 10. és június 24. között hajtanak végre egy "nagy láthatóságú gyakorlatsorozatot" részben Magyarországon, valamint Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Horvátországban és Észak-Macedóniában az Amerikai Egyesült Államok Európában állomásozó szárazföldi erőinek haderő parancsnoksága szervezésében.

A magyarországi gyakorlatok során Várpalota, Szolnok, Szentes, Ócsa és Taszár települések érintettek, a gyakorlaton pedig "nagyságrendileg" 1100 magyar katona vesz részt, köztük lövészek, különleges műveleti, műszaki és rendész szakemberek, valamint katonai kiképzők és hallgatók.

A magyar katonák mellett amerikai, albán, bosznia-hercegovinai, észak-macedóniai, horvát, koszovói, litván, montenegrói, német, szlovén, szlovák, cseh és lengyel egységek is részt vesznek majd a határátlépéssel és csapatmozgásokkal járó gyakorlaton - írta a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK