Novák Katalin elárulta, meddig lesznek nyitva az iskolák

Addig lesz iskola, amíg biztonságosan fenntartható a helyzet - mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin, aki októbert tárca nélküli miniszterként felügyeli a családügyeket.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 26. szombat, 12:01
Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

A járványügyi szakemberek véleménye a mérvadó és azok alapján hoz majd döntést a kormány az iskolákról, óvodákról, de egyelőre működtetni kell az országot - többek között erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában Novák Katalin.

A volt államtitkár, aki októbertől miniszterként a családügyekért felel azt mondta: "Amíg lehet, a gyerekeknek biztosítani kell, hogy járhassanak óvodába és iskolába. [...] Fontos, hogy az ország működhessen, de csak úgy, ha képesek vagyunk betartani a szabályokat és vigyázni egymás egészségére. Addig lesz iskola, amíg biztonságosan fenntartható a helyzet. Egyébként nemcsak hazánkban, de Nyugat-Európában is így van ez."

Novák Katalin közölte, "ha ne adj' isten olyan helyzet áll elő", hogy otthon kell maradni a kisgyerekekkel, erre kiemelten figyelni fognak, hiszen nem várható el, hogy valaki a kisgyermekét egyedül hagyja otthon. Beszélt arról is, hogy nagyszabású lakásépítési programot tervez indítani a kormány és nem kell félni attól, hogy csökkentik a családtámogatásokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.09.27 07:36

Ez a nő már annyi okosságot hordott is össze, hogy ha egy évig meg sem szólal, akkor is folyamatosan röhögünk rajta ! Most, hogy még az iskolák ügyében is illetékes, mivel a családokat már megoldotta, frenetikus baromságokatg képes elejteni. Ha nem lesz tanár, majd vezényel ? Innen oda és vissza ? Vagy a hadseregből ? Rendőrségből ? EMMI-ből ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html