Ingyenes nyelvtanulás: új részletek derültek ki

A tervek szerint évente 140 ezer diák utazhat külföldre nyelvet tanulni, a kormány ehhez 90 milliárd forintot biztosít. A tanulók már ősszel jelentkezhetnek az utazásra.
Domokos László, 2019. május 19. vasárnap, 17:14
Fotó: Pixabay

A 9. és 11. évfolyamos gimnazisták és szakgimnazisták az angol, a német, a francia és a kínai nyelvet gyakorolhatják nyáron, a kéthetes külföldi nyelvi kurzusokon. A diákok hét célország közül választhatnak - mondta Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos az InfoRádiónak.

A tanulók Kínába, az európai uniós tagállamok közül pedig az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek.

A diákok a Tempusz Közalapítvány felületén jelentkezhetnek majd egyénileg, vagy csoportosan - vagyis az iskolával - az utazásra. Minden jelentkezőnek biztosítanak helyet, viszont az utazáshoz bizonyos feltételeknek teljesülniük kell.

A szervezők ajánlást kérnek az iskolától, emellett szükség van a család hozzájárulására és minimális nyelvtudásra is.

Az első utazásokra már ősztől lehet előzetesen jelentkezni, az első diákcsoportok pedig 2020 nyarán mehetnek a külföldi kurzusokon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ha-ha-ha, 2019.05.20 09:36

na, kik lesznek azok ? há persze, hogy a rokonok, a haverok, meg a kisebbségiek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2019.05.19 21:15

Ennek mi értelme?

Ingyen 2 hetes nyaralás a kiválasztottaknak?
Mert ugye évi 140.000 fővel 1 diák többször is elmehet.

A nyelvtanulás hatékonysága meg lexarva...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html