Ő a legértékesebb magyar sportoló

A háromszoros olimpiai bajnok úszót, a címvédő vívóbajnok Szilágyi Áron, és a szintén három aranyat szerző Kozák Danuta követi a Forbes legfrissebb, legértékesebb sportolókat rangsoroló összesítése szerint.
Szabó Dániel, 2017. március 1. szerda, 11:39
Fotó: Napi.hu

A tavalyi olimpiai és világbajnoki sikerei, valamint a magyar úszósportot felforgató kiállása miatt nem meglepő, hogy Hosszú Katinka a legértékesebb sportolónk - véli a Forbes. Az úszó saját márkát is alapított Iron Lady néven.

Szilágyi Áront a magazin az egyik legjobban eladható férfi sportolónak tartja: ehhez szerénysége, intelligenciája és megnyerő külsője is hozzájárul sportsikerei mellett.

Kozák Danuta kereste a legtöbbet valaha olimpiai szereplésével a sportolók közül - ha csak az állami győzelmi prémiumot vesszük figyelembe. A listán harmadik helyre befutó kajakozó eddig 169 millió forintot szedett így össze. (Magyarországon egy olimpiai aranyért 35 millió forintot ért tavaly.)

A magazin rangsorában negyedik lett Nagy László (4.), Gyurta Dániel és Cseh László pedig az ötödik és a hatodik. A viszonylag sikeres Eb-szereplés ellenére a legjobb helyezést elérő labdarúgó (Dzsudzsák Balázs) csak a nyolcadik lett.

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező, Babos Tímea még csak 23 éves, azonban már több mint hárommillió dollárt nyert a különböző versenyeken - a  Forbes szerint ő a 13. legértékesebb sportoló.

A listára csak egy téli sportoló, a 21 éves világelső, a kínai apától származó Liu Shaolin Sándor fért fel. A Magyarország első egyéni Eb-aranyérmét megszerző gyorskorcsolyázó a 24. a rangsorban.

HOZZÁSZÓLÁSOK