Október végén indul a budapesti káosz

Október végén, november elején kezdődik a 3-as metró infrastruktúrájának felújítása - közölte a Világgazdasággal a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. A kivitelezési munkálatok pontos ütemezése a vállalkozási szerződések aláírása után történik. A szerződéskötésre augusztus végén, szeptember elején kerülhet sor. A szerződéses ár mintegy 24,1 milliárd forint.
Domokos László, 2017. augusztus 16. szerda, 07:30
Fotó: Napi.hu

A 3-as metróvonal északi szakaszának közfelújítására kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Strabag Építőipari Zrt. A vállalkozás hat állomás, az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György úti metróállomások korszerűsítését végzi - írta a napilap.

A középső, illetve a déli szakasz állomásainak rekonstrukciójára új közbeszerzési pályázatot írnak ki - közölte a BKV.

A több ütemben végzendő infrastruktúra-felújítás a metróvonal északi szakaszán, Újpest-Központ és a Lehel tér között indul, ekkor a metró csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik majd - közölte már a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. Bizonyos időszakokban esténként és hétvégenként a felújítási munkák a metró teljes vonalán autóbuszos pótlást tesznek szükségessé.

Eközben elkezdődtek az M3-as vonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok. Az Árpád hídi metróállomás környezetében a munkavégzés augusztus 2-től várhatóan október 31-ig tart. A vonal északi szakaszán több ütemben, szakaszosan végzik a munkákat, a buszhálózat fő útvonala a Váci út. A BKK a metrópótlásban érintett városrészek várható forgalmi átrendeződésének vizsgálata alapján lakótérségekre bontott, részletes mobilitási tervet dolgozott ki, amelyet hamarosan társadalmi egyeztetésre bocsát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.08.16 08:33

Október végén? Más most is teljes káosz van. Ma megint lerohadt a 3-as metro. Erre - ami egy világváros működését alapvetően meghatározza és rengeteg embert érint - nincs pénz, de vizes vb-re folytak ki a milliárdok a lefolyóba, arra van. Már senki nem is beszél róla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html