Péntek délután napos idő várható gomolyfelhőkkel, a Dunántúlon lehet több a felhő. Helyenként a Dunántúlon záporeső, nyugaton, délnyugaton zivatar is kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödésre csak zivatar környezetében számíthatunk. A hőmérséklet kora délután 23 és 28, késő este 16 és 21 fok között valószínű.

A Balaton Siófoknál 23,5, a Velencei-tó Agárdnál 23 fokos, úgyhogy nem késő még csobbanni egyet.

Szombatra virradó éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati területein és néhol északkeleten lehet több a felhő, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel, az ország északkeleti harmadában lehet több a felhő. Elsősorban az Északi-középhegység térségében, a Nyírségben alakulhat ki záporeső, de egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar a Dunántúlon is lehet. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Nyírségben néhol meg is erősödik az északi, északnyugati szél, de szélerősödésre zivatar környezetében is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, néhol zápor, esetleg zivatar előfordulhat, a legnagyobb valószínűséggel a középső országrész északi területén. Az északi, északnyugati szél megélénkül, az északkeleti megyékben megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Az OMSZ távolabbi előrejelzése szerint jövő hét csütörtökig szintén napos, csapadékmentes időre számíthatunk.

Ezt már olvasta? Rengeteget lehet spórolni a számlákon egy magyar ötlettel.

A kép forrása: Napi.hu/Szász Péter.