Pénteken jön egy kisebb fordulat az időjárásban

Csütörtök estig nyugodt, fátyolfelhős idő várható. Átmenetileg változékonyabb idő péntektől érkezik, egy gyengülő, felettünk feloszló hidegfront miatt.
Szász Péter, 2018. szeptember 12. szerda, 18:00
Fotó: Napi.hu

Szerdán késő estére többnyire 16, 23 fok közé hűl le a levegő. Csütörtökre virradó éjszaka derült, csapadékmentes idő várható. Gyenge marad a légáramlás. Hajnalra általában 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön a sok napsütés mellett csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között valószínű.

Pénteken kezdetben csak a Nyugat-Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak, másutt fátyolfelhős, napos idő lesz, majd délutántól Dunántúl-szerte erősebben szűrt lehet a napsütés, a nyugati és északi határvidéken pedig erőteljessé válik a gomoly-felhő-képződés, és arrafelé helyenként zápor, zivatar is valószínű. A Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira, északira forduló és megélénkül a szél, zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 27 és 31, a Dunántúl nyugati és északi tájain 24 és 27 fok között várható.

Ezt már olvasta? Az USA-ban több helyen rendkívüli állapotot hirdettek.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna.

HOZZÁSZÓLÁSOK