Önnél is kopogtathat a KSH - akár a nyugdíjról is kérdezhetik

Egész Európára kiterjedő felmérés indul a háztartások pénzügyeiről, jövedelmi helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, az Európai Központi Bank (EKB) által koordinált felmérésben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 2-ától gyűjt információkat Magyarországon - jelentette be Janák Katalin, a KSH életmód-, foglalkoztatás- és oktatásstatisztikai főosztályának főosztályvezetője sajtótájékoztatón Budapesten kedden.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 26. kedd, 11:51
Fotó: Napi.hu

Az immár második Miből élünk? elnevezésű reprezentatív felmérés során az ország 345 településén mintegy 15 ezer háztartást kérdeznek meg október 2. és december 15. között.

Az első eredményeket 2018 második felében publikálja a KSH. Az adatfelvétellel a háztartások gazdasági egyensúlyát próbálják feltárni.

Rákérdeznek, milyen tárgyi és pénzügyi javakkal rendelkezik az adott háztartás, mekkora a bruttó jövedelme, milyen kiadásai vannak és a háztartások mekkora hányada rendelkezik az államin kívül magánnyugdíj megtakarítással és életbiztosítással - sorolta. (Mennyit nőhet a nettó fizetés és a nyugdíj 2018-ban? - Ez zajlik a háttérben.)

HOZZÁSZÓLÁSOK