Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet - jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter abban bízik, hogy a kormány családtámogatásról hozott döntései javítják majd a demográfiai helyzetet. Már a 2019-es költségvetést is érintik azok az intézkedések, amelyekről Orbán Viktor fog beszámolni az évértékelőjén.

A Figyelő már tudni véli, hogy milyen intézkedéseket jelenthet be Orbán Viktor kormányfő a február 10-i évértékelő beszédében. További, állami infrastrukturális beruházások, a falusi csok "felturbózása", turisztikai fejlesztések, az informatikai szegmens megerősítése, adócsökkentések, valamint a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése lehet az új növekedésösztönző program "lelke", amelynek részleteit a kormányfő a február 10-i beszédében bejelenthet - derült ki a hetilap írásából.

Ráfér a támogatás a családokra, hiszen a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar összesített adatai alapján 3212 ingatlankiürítés történt tavaly Magyarországon, vagyis a kormány által meghirdetett családok évében - írta a 24.hu. Ez a szám alig marad el az egy évvel korában regisztrált - rekordot jelentő - 3636 kilakoltatástól.

A kormány szerint a családok védelméről szóló konzultáció megmutatta, hogy nemzeti konszenzus van a családok védelmét szolgáló és a családokat segítő lépések tekintetében. A kérdőíveket 1 millió 382 ezren küldték vissza, így ez volt a harmadik legnagyobb részvételű konzultáció.