Orbán Viktor kampányt nyitott: Soros, migráns, Brüsszel

Mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án az EP-választáson, hogy a végső szót nem a Soros-féle NGO-k és a brüsszeli bürokraták, hanem az emberek mondják ki a szavazófülkékben - mondta Orbán Viktor kormányfő a Fidesz pénteki EP-választási programbemutatóján az MTI szerint.
Domokos Erika, 2019. április 5. péntek, 17:06
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

Mi, magyarok ezer éve élünk itt, a Kárpát-medencében, és szeretnénk még legalább ezer évig itt is maradni, megőrizni a határainkat. Azt szeretnénk, ha a következő generációk, gyermekeink, unokáink ugyanúgy szabadon dönthetnének az életükről, ahogyan mi is - mondta Orbán Viktor.

Az európai parlamenti (EP) választáson keresztény civilizációnk léte a tét. Az EP-választás tétje az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak; Európa marad-e az európaiaké vagy átadjuk a helyet egy más civilizációból érkező tömegnek; megvédjük-e a keresztény, európai kultúránkat vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak - mondta az MTI szerint a Fidesz-elnök.

Orbán szerint Európa, ha akarná, meg tudná állítani a tömeges migrációt, de kísérletet sem tett rá, sőt az EU jelenlegi vezetése támogatja, ösztönzi a migrációt.

A pártvezér hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért. A programja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Javasolta továbbá, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, és senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül. Szerinte meg kell szüntetni a migránskártyákat és a migránsvízumot, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit. Orbán Viktor végül követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén - zárt hétpontos programját Orbán.

A Fidesz-elnök szerint Brüsszelben semmit sem hallani a családpolitikáról, viszont nap mint nap hallani a legális migráció fontosságáról - derül ki az MTI tudósításából.

Országos aláírásgyűjtő akciót indít szombattól a Fidesz, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentett hétpontos akciótervét a bevándorlás megállítására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.09 23:22

Azt mondta ma a Híradóban a Miniszterelnök Úr, hogy: "a migránsok, akik német, francia, vagy magyar életszínvonalra vágynak"

Tisztelt igazmondó, tősgyökeres magyar, talpig becsületes, szilárd jellemű, maszületett bárány Miniszterelnök Úr, az elvhűség és önzetlenség sok évtizedes mintaképe! Ön bizonyára félreértés, vagy félretájékoztatás áldozatául esett, legnemesebb szándékai (ha ha ha) és származása (ööö... azt inkább hagyjuk), bölcs körültekintése és egyéb kimagasló, páratlan, csak egy istenhez hasonlítható tulajdonságai ellenére! A magyar életszínvonalra ugyanis jelen pillanatban, egy kib@szott darab migráns se vágyik, még ha feketébb is mint Ön! Nem jön ide egy se, legföljebb tranzit-útvonalnak használják ezt a szétlopott, kifosztott mutyiországot, innét viszont százezrével menekülnek a munkavállalók, még ukránt vagy bangladesit se sikerül a helyükre hozni, de hiszen Ön tudja ezt a legjobban, hiszen Ön próbálta ezt a legtöbbször, ugye igazmondó Miniszterelnök Úr? Egy kib@szott migráns nem vágyik, és nem is jön ide, ebbe a hasító, jobban teljesítő stb. országba, Önt tehát bizonyára félretájékoztatták, maszületett igazmondó Miniszterelnök Úr!!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.09 20:43

@antitroll: "Magam részéről egyet értek"

És mi az az egy, Móricka? Hogy ki kellet(et)t volna járni legalább a 3 elemit?

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.04.09 20:32

@antitroll:
Helyesen:
Nem több mint egy politikai nyilatkozat, ami senkit semmire nem kötelez, egyedül az Európai Bizottságot, melynek elég indoklással elutasítania, ANÉLKÜL HOGY kidolgozott jogszabály tervezetet a Tanács és az EP elé terjesztenie.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.04.09 20:30

@krix6:
Ha ismernéd az EU intézményrendszerét, a döntéshozatal mechanizmusát, akkor tudnád, hogy ez nem törvény. EU-s jogszabály nem lesz belőle. Még két döntéshozatali-előkészítési lépcsőn kellene átmennie, amelyből az egyikben (Tanács) ellenszavazat nélkül kell megszavazni.
Nem több mint egy politikai nyilatkozat, ami senkit semmire nem kötelez, egyedül az Európai Bizottságot, melynek elég indoklással elutasítania, kidolgozott jogszabály tervezetet a Tanács és az EP elé terjesztenie.

Magam részéről egyet értek az EP javaslattal, az értelmetlen vitát lezárom, mert elbeszélünk egymás mellett.
A lényeg, hogy addig ne tehesse a menedékkérő a lábát az EU-ba, amíg nem esett át szűrésen. Ha megteszi, akkor vissza a feladóhoz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jakab.gipsz, 2019.04.09 18:28

@antitroll: Két malomban őrölünk, Te hiszel a jog-államiságba, és kevésbé és nem véletlenül, és nem azért mert szélsőséges lennék, hanem mert minden törvény vastagon kijátszható, főleg akkor ha korlátlan pénzzel van a szándék megtámogatva, lásd menekült mentő NGO-k, ugyanis jól felszerelt gumicsónakkal csak az vág neki a Földközi tengernek akik biztosan tudják hogy kimentik őket, és akkor már nem migráns, hanem menekült.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html