Orbán Viktor aggódott, hogy a szovjet katonák lemaradnak a vonatról

Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadásán a meghívott politikusok és művészek körében.
Szász Péter, 2019. június 20. csütörtök, 09:56
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Orbán Viktor a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. "Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál" - mondta Orbán Viktor az MTI szerint.

Sőt - fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez - mindketten aggódtak a szovjet katonákért, "nehogy lemaradjanak a vonatról".

A miniszterelnök elmondta, a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. "Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?" - tette fel a kérdést.

A miniszterelnök tapasztalata szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fahrkarten_bitte_, 2019.06.20 18:38

Hozzáteszem, egy bizonyos Soros György pénzén aggódott rettentően a dakota, aki külföldi egyetemet és ilyesmiket fizetett neki. Később ezt a Trianon-megemlékezésről történő kivonulással, a keresztény ill. hívő emberek gyalázásával, a liberalizmus éltetésével, a valódi jobboldali pártok felszalámizásával hálálta meg neki boxos tolvaj királyunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mszjozsef, 2019.06.20 17:46

A Miniszterelnökség Hivatala NEM Karmelita Kolostor!
Könyörgöm, valaki vegye a bátorságot, és szóljon a Miniszterelnök Úrnak! Vetessen véget annak a hírszerkesztői gyakorlatnak, miszerint a miniszterelnöki hivatal épületét sorozatosan karmelita kolostorként említik a híradásokban. Ezzel nemcsak szegény karmelitákat, és a jó érzésű katolikus, keresztény polgárokat sértik meg, de nevetségessé teszik az országunkat is! Van Budapesten egy valódi karmelita templom és kolostor a Huba utcában!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html