Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2021-2027-es uniós ciklus forrásai esetében legalább 30-40 százalékos emelkedéssel számol a kormány, "reális cél, hogy a nemzeti önrésszel, a kiegészítő programokkal és a visszatérítendő forrásokkal együtt a 2014-2020-as időszakra vonatkozó 32 milliárd euró után 2021 és 2027 között akár 50 milliárd euró álljon rendelkezésünkre" - mondta a Világgazdaságnak, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Egyúttal azt is elismerte, hogy miközben 350 forint felett jár az euró, az uniós források felhasználási oldalán 330 körüli árfolyammal, egészen pontosan 332-es kurzussal számolnak.

A Budapest-Belgrád vasútvonalról azt mondta, hogy a kínai hitelszerződés áprilisi aláírásával a tervezésre, kivitelezésre vonatkozó szerződés is hatályba lépett, a konzorciumi partnerek már dolgoznak. A miniszter közölte: A startpisztoly eldördülésétől számított 60 hónap alatt, 2025-re készülhet el a beruházás. A Soroksár és Kelebia közti szakasz 578 milliárd forintba kerül.

Sokan előre tartanak a 65 milliárd forintos hajdúnánási Moto GP-pálya drága kivitelezésétől és fenntartásától, ám a miniszter szerint akik a vészharangot kongatják, valószínűleg nincsenek tisztában azzal, hogy az aszfaltcsíkon, a nézőtéren és a kiszolgáló létesítményeken túl például szálloda és konferenciaközpont is épül. A Hungaroring rekonstrukciója a következő két évben várhatóan 40-60 milliárd forintba kerül.