Pénteken is tüntetnek a fővárosban

A Kossuth térről a Deák tér irányába halad mintegy másfél ezer tüntető Budapesten. A túlóraszabályt is módosító törvény szerdai elfogadása óta immár harmadszor vonultak utcára a tiltakozók.
Domokos Erika, 2018. december 14. péntek, 20:06
Fotó: Napi.hu

Lapunk munkatársa szerint a tömegben egyszerre vannak momentumos, jobbikos, párbeszédes és MSZP-zászlók. A tömeg elején halad mintegy 30 rohamrendőr teljes páncélzatban. Elől a Momentum párt képviselői haladnak, fel-felhangzik a "gyertek velünk" és a "demokráciát" felkiáltás.

A tömeg este háromnegyed kilenckor az Erzsébet hídon vonult, majd a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron. Semmilyen atrocitás nem történt.

Összefogásra és a tiltakozások folytatására szólították fel a pénteki budapesti kormányellenes tüntetés résztvevőit az ellenzéki pártok képviselői - tudósított az MTI. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke ellenzéki egységet sürgető történelmi pillanatnak nevezte a munka törvénykönyvének szerdai módosítását. Az összefogás következő nagy erőpróbája a jövő májusi EP-választás, hiszen Orbán Viktor újabb sikere esetén akár az ellenzéki pártok beszüntetésére is fel kell készülni - fogalmazott.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke hangsúlyozta, hogy a szerdai törvénymódosítással a kormány átlépett minden határt. A ellenzéknek és támogatóinak ezért minden érintett társadalmi réteggel szolidaritást kell vállalnia.

Varga Damm-Andrea (Jobbik) újabb rendszerváltást sürgetve úgy fogalmazott, hogy a kormány képviselői a "nép hátán ugráló despoták", Orbán Viktort "raszputyinok veszik körül", a ellenzék viszont "kiművelt emberfőkből áll".
A képviselő szerint a kormány a héten megteremtette egy "katonai puccs" lehetőségét is, Orbán Viktor ezért bármikor a "emberekre zúdíthatja a rendőrséget és a katonaságot".

Vadai Ágnes, a DK alelnöke kijelentette, hogy Kövér László házelnöktől bármilyen büntetést elvisel, ha ez az ára a "szabad, demokratikus, európai Magyarországnak". Az Országgyűlés szerdai ülése szerinte bebizonyította, hogy az ellenzéki képviselőknek nincsenek jogaik, de el fogják érni, hogy Orbán Viktor és kormánya "részt vegyen az út a börtönbe programban".

Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozatának vezetője hiányolta a valódi érdekegyeztetést, és hozzátette, hogy a dolgozók helyzete ritkán kerül a nyilvánosság elé. A munkavállalók nem több munkát, hanem nagyobb fizetést szeretnének - tette hozzá a szociológus az MTI szerint.

Fáklyás tiltakozó demonstráció volt Pécsen is, amelyen Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hangsúlyozta: most a beszédek helyett a cselekvés ideje van, hogy "leomoljon a kormány által épített kártyavár".

A képek forrása: Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.12.14 21:09

Kunhalmi Ágnes, Vadai Ágnes... Orbán most röhögi az asztal alá magát, a csicskáztató multik főnökeivel együtt...

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.12.14 20:54

Kunhalmi Ágnes, Vadai Ágnes... jjáájjj... Már csak Heller Ágnes hiányzik a bohóctársulatból...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.12.14 20:49

"Elől a Momentum párt képviselői haladnak"

Akik máris többen vannak, mint a szavazóik...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html