Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lapunk munkatársa szerint a tömegben egyszerre vannak momentumos, jobbikos, párbeszédes és MSZP-zászlók. A tömeg elején halad mintegy 30 rohamrendőr teljes páncélzatban. Elől a Momentum párt képviselői haladnak, fel-felhangzik a "gyertek velünk" és a "demokráciát" felkiáltás.

A tömeg este háromnegyed kilenckor az Erzsébet hídon vonult, majd a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron. Semmilyen atrocitás nem történt.

Összefogásra és a tiltakozások folytatására szólították fel a pénteki budapesti kormányellenes tüntetés résztvevőit az ellenzéki pártok képviselői - tudósított az MTI. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke ellenzéki egységet sürgető történelmi pillanatnak nevezte a munka törvénykönyvének szerdai módosítását. Az összefogás következő nagy erőpróbája a jövő májusi EP-választás, hiszen Orbán Viktor újabb sikere esetén akár az ellenzéki pártok beszüntetésére is fel kell készülni - fogalmazott.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke hangsúlyozta, hogy a szerdai törvénymódosítással a kormány átlépett minden határt. A ellenzéknek és támogatóinak ezért minden érintett társadalmi réteggel szolidaritást kell vállalnia.

Varga Damm-Andrea (Jobbik) újabb rendszerváltást sürgetve úgy fogalmazott, hogy a kormány képviselői a "nép hátán ugráló despoták", Orbán Viktort "raszputyinok veszik körül", a ellenzék viszont "kiművelt emberfőkből áll".
A képviselő szerint a kormány a héten megteremtette egy "katonai puccs" lehetőségét is, Orbán Viktor ezért bármikor a "emberekre zúdíthatja a rendőrséget és a katonaságot".

Vadai Ágnes, a DK alelnöke kijelentette, hogy Kövér László házelnöktől bármilyen büntetést elvisel, ha ez az ára a "szabad, demokratikus, európai Magyarországnak". Az Országgyűlés szerdai ülése szerinte bebizonyította, hogy az ellenzéki képviselőknek nincsenek jogaik, de el fogják érni, hogy Orbán Viktor és kormánya "részt vegyen az út a börtönbe programban".

Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozatának vezetője hiányolta a valódi érdekegyeztetést, és hozzátette, hogy a dolgozók helyzete ritkán kerül a nyilvánosság elé. A munkavállalók nem több munkát, hanem nagyobb fizetést szeretnének - tette hozzá a szociológus az MTI szerint.

Fáklyás tiltakozó demonstráció volt Pécsen is, amelyen Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hangsúlyozta: most a beszédek helyett a cselekvés ideje van, hogy "leomoljon a kormány által épített kártyavár".

A képek forrása: Napi.hu