Piacfelügyelet: így bírságol az MNB

Sűrűn bírságolt idén is a pénzpiacok felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank, az összesített, mintegy egymilliárd forintos érték csaknem eléri az időarányos tavalyi összeget - írta a Napi Gazdaság keddi számában.
MTI, 2015. augusztus 18. kedd, 08:00
Fotó: Napi.hu

Tavaly főként csoportos intézkedések voltak, előfordult, hogy egyszerre több mint 30 bankot marasztalt el a felügyelet, 2014. augusztus 20-ig pedig nagyjából másfél milliárd forint büntetést szabott ki az MNB.

Míg 2014-ben elsősorban a bankiszabály-ellenes gyakorlatokra csaptak le sokszor erődemonstrációs céllal, idén az integrációból adódóan a takarékszövetkezetek, a biztosítók és egyéb közvetítőcégek kerültek a középpontba. A kormányzat és az MNB álláspontja szerint épp a szervezeti integráció tette lehetővé, hogy hatékonyan felderítsék a törvényellenesen működő befektetési cégeket, és kirobbanhasson a brókerbotrány.

A jegybank megjegyezte, hogy a devizahitelek forintosításával kapcsolatosan csupán néhány intézményt marasztaltak el, amiért nem tudták időre kiküldeni az elszámoló leveleket, egyes esetekben pedig az elszámolás megoldhatatlan problémát jelent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.08.18 11:56

még-még -még ,ennyi nem elég !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html