Semmi jó nem vár a köztisztviselőkre

Rideg foglalkoztatási feltételekre számíthatnak a köztisztviselők a munkafeltételeiket szabályozó új törvény tervezete alapján. A jogszabályt szélsebesen akarják áttolni a parlamenten.
Komócsin Sándor, 2018. november 16. péntek, 08:35
Fotó: Napi.hu

A kormány eltörli az állami tisztviselőkről szóló mindössze kétéves törvényt, helyette a kormányzati tisztviselőkről szóló 195 oldalas jogszabályt akarja elfogadtatni - írja a Népszava. A teljes titkolózás mellett született törvényjavaslat a mostaninál szigorúbb szabályokat tartalmaz a központi szint munkavállalóinak. A szöveg tervezetét csak csütörtök este küldték meg a szakszervezeteknek, miközben péntek délután háromra már össze is hívták az országos közszolgálati érdekegyeztető fórumok munkavállalói oldalait.

A jogszabály szerint minden szervezetnek meghatároznak majd egy alaplétszámot, s azt évente ellenőrzik. Emellett lesz egy központi álláshely-állomány, ahonnan pluszfeladatra ki lehet kérni dolgozókat és ide kerül át az a munkahely is a hivatalokból, amelyiket fél évig nem sikerül betölteni.

Az elbocsátáskor két hónap marad a felmentési idő. A központi munkahelyeken dolgozókat munkaidőkeretben foglalkoztatnák, napi munkaidejük maximum 12 óra, heti munkaidejük 48 óra lehet, azaz szentesítenék a mostani gyakorlatot, a rengeteg túlmunkát. A törvénytervezet szerint szervezet vezetője a napi munkaidőt két részletben is beoszthatná, csak annyi a feltétel, hogy a két időszak között legalább két óra pihenőidőt kellene biztosítania.

A javaslat indoklásában kimondják, hogy a kormánytisztviselőket szoros "engedelmességi kötelezettség" terheli, az általánosnál súlyosabb fegyelmi és kártérítési felelősséggel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2018.11.16 12:26

Sajnos az tény az, hogy nagyon hülye az aki még az államnak dolgozik.

A magyar munkaképes lakosság színe java elment "nyugatra" (ahol persze ez is kevés nem véletlenül tolják be a migránsokat és majd ezerrel kelet felé a nem dolgozó migránsokat :) ) aki maradt az meg kevés a rendszer üzemeltetéséhez, katasztrófális (már most) a munkaerőhiány..

Szóval mind a közmunka programm minden az állami vattaember szindróma sos meszüntetendő., mert sehol nincs melós .. ebből még tényleg qrva nagy gond lesz ráadásul hamarosan !!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.11.16 12:17

" A jogszabály szerint minden szervezetnek meghatároznak majd egy alaplétszámot, s azt évente ellenőrzik. Emellett lesz egy központi álláshely-állomány, ahonnan pluszfeladatra ki lehet kérni dolgozókat "

Na ezt magyarázza el valaki. Ezek szerint lesz egy olyan állománycsoport aminek a tagjai csak várakoznak a nagy küldetésre, alapból nem csinál semmit, de ha valahova kell segítség, mert elhavaztak melóval akkor ők belépnek mint a felmentősereg ? Mennek bárhova ahová küldik őket, nem számít semmi, éjjel nappal harckészültség vannak, becsomagolt hidegélelem stb. amolyan közigazgatási kommandó, egyfajta Delta Force ???? XDDDDD
Tehát ezek az emberek mindenhez értenek,. ami a közigazgatás területén el kell végezni amolyan polihisztorok ?

Valakinek itt nagyon elgurult a gyógyszere. Mi van sztrájkolnak a dokik a Graz-i diliházban ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.16 10:24

Megérdemli a nép, hagyja. És még szavazott is a főnökére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html