Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több tízezer ember tüntetett szombat kora délutántól kezdve a kormány ellen Budapesten. A vonulásos tüntetés a Kossuth térről, a Parlament épülete elől indult el a Deák Ferenc téren és az Astorián át az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, a Szabad sajtó útra. A vonulók többek között olyanokat skandáltak, hogy "Viktor, takarodj" valamint, hogy "Viktátor".

A tömeg nagyjából negyed hétkor indult el, de még 19:45-kor is csak a Deák Ferenc téren járt a tömeg legvége, miközben az eleje már odaért a célállomáshoz. Az Index tudósítása szerint a felvezető autó azt mondta a demonstrálóknak, hogy több mint 100 ezren lehetnek kint, de ezt egyelőre nehéz megbecsülni. Mindenesetre sok ellenzéki tüntet: haldoklik a mobilnet.

A tüntetésen majd beszédek is lesznek, amikor mindenki megérkezik az Erzsébet hídhoz (addig a környéken lezárásokra kell számítani). A pódiumra áll Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója, Gulyás Balázs, a netadós tüntetések szervezője, Gyetvai Viktor, diáktüntető, Homonnay Gergely, író, újságíró, tanár, Unyatyinszky György, a Békemeneten bántalmazott Magyar Nemzet-újságíró, valamint Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester.

A Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! nevű tüntetés felvállaltan kormányellenes, a két héttel ezelőtti választások után hívták életre. Kivétel nélkül az összes parlamentbe jutott ellenzéki párt, valamint a Momentum is támogatja, tagjaikat részvételre biztatták.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna.