Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kiemelkedő jövedelem, évente fejlesztett munkabér, bérpótlékok, jutalmak, kimagasló cafeteria-juttatás, bejelentett munkahely, ingyenes fogászat, kedvezményes üdülés - ezzel a reklámszöveggel igyekszik magához csábítani a munkavállalókat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF). A fővárosi cég oldala szerint jelenleg például hulladékrakodót, köztisztasági gépjárművezetőt, esztergályost, villanyszerelőt, hulladékválogatót és köztisztasági takarítót keresnek.

A kecsegtető ajánlat ellenére mégis folyamatos a létszámhiány az FKF-nél. A cég beszámolója szerint tavaly mintegy 2300-an dolgoztak a társaságnál. "A létszám csökkenését a fizikai állomány okozza, mely folyamatos létszámhiánnyal küzdött 2017-ben" - olvasható a beszámolóban. Néhány éve még nem voltak ilyen problémák a cégnél, ugyanis például 2011-ben még 2600 fizikai dolgozójuk volt. Akkor azonban épp hogy sokallták a létszámot. "2012-ben a társaság létszámának meghatározásánál döntő szerepet játszottak a racionalizálási törekvések. A létszám-racionalizálási program létszámcsökkentést eredményezett" - olvasható a dokumentumban.

A több évvel ezelőtti létszámcsökkentés a hulladék rakodókat és a gépkocsivezetőket nem érintette, így a jelenlegi helyzetnek nem a több évvel ezelőtti intézkedés az oka - közölte a cég.

A 444.hu írt arról, hogy szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatilag összeomlott a fővárosban, a kukások megfelelő időközönként csak a háztartási szemetet viszik el. A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a fővárosnak a jelenleginél több forrást kell biztosítania a szemétszállításra és a közterületek tisztán tartására. Az ellenzéki párt úgy látja, hogy a közelmúltban a szelektív és a kommunális kukák ürítésében is fennakadások voltak, továbbá jól láthatóan borzasztóan szemetes lett a város. A DK szerint a fővárosi szeméthelyzetet rontja, hogy Budapestről kétmilliárd forintot vonnak el a vidéki hulladékszállító cégek finanszírozására.

Az FKF amúgy nem csak Budapesten dolgozik, hanem Szentendre, Dunakeszi, Göd, Pomáz, Leányfalu, Dunabogdány és Tahitótfalu is a cég területéhez tartozik, több településen alvállalkozó bevonásával látja el a közszolgáltatást.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel