Szokott utazási irodával utazni? Akkor ez a hír érdekelni fogja!

Ősszel életbe léphet a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) új etikai kódexe, betartását pedig állandó etikai bizottság ellenőrzi majd - írta a Világgazdaság hétfőn.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 26. hétfő, 07:36
Fotó: Pixabay

A lap emlékeztet, hogy az immár 200-nál több taggal bíró szervezet az elmúlt hónapok eseményei (Green Travel, Indulhatunk.hu csődje) kapcsán határozott etikai kódexe átdolgozásáról, hogy a MUISZ-tagság egyfajta minőségi védjegy legyen.

Feladatokat kapnak az utazási irodák az uniós biztosításközvetítői irányelv (IDD) kapcsán is: július 1-jén lép életbe a szabály, amely szerint az utazásközvetítő cégek négy napon belül kötelesek lesznek átutalni az utasok által befizetett összegeket az utakat valóban megszervező irodáknak. (Nagyon megjárhatja, aki nem foglalt helyet nyaralásra.)

A MUISZ szerint az utasok számára egyértelmű biztonságot a jogosulatlan utazásszervezőkkel szemben az nyújthat, ha az utazási irodák felügyeletét megerősítik, és az ellenőrző testület kiterjedt jogosítványokat kap a csalárd cégek elleni fellépésre - írta a lap.

Fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK