Tabletet és pénzt is kaphat a KSH-tól, ha megdolgozik érte

Bárki jelentkezhet összeírónak az idei Agrárcenzusra. A Központi Statisztikai Hivatal az adatfelvételhez egy tabletet is ad a mebízási szerződést kapó kitöltőbiztosoknak.
Szabó Dániel, 2020. február 19. szerda, 14:08
Fotó: Stockfresh

Az idén veszik fel a 2020. évi Agrárcenzus (AC2020) adatait: az összeírás az ország valamennyi települését, összesen 750 ezer címet érint. A KSH pedig embereket keres, akik kikérdézik az érintetteket.

"Az összeíró feladata a megadott körzetbe tartozó címek felkeresése, azokon a kérdőív adatainak kikérdezése. Egy összeíróra 40-160 cím összeírási feladata jut. Az adatfelvétel kizárólag a KSH által biztosított tableten történik, a kikérdező program által vezérelt módon. Ezért azok érdeklődésére számítunk, akik számára nem okoz gondot a tablet kezelése, van e-mail elérhetőségük, jó a kommunikációs képességük, a munka elvégzéséhez megfelelő (júniusban naponta átlagosan 4 óra) szabadidővel rendelkeznek, és hajlandóak részt venni május első felében egy megadott napon egy 5 órás oktatáson" - áll a munka leírásában.

A kiválasztottakat megbízói szerződéssel foglalkoztatják az Agrárcenzusban. Idén áprilisban értesítik a szerencsés jelentkezőket. Nem próbálkozhat mindenki: külön figyelmeztetnek, hogy a jogi szabályozó környezet nem teszi lehetővé korbetöltött öregségi nyugdíjasok foglalkoztatását.

Jelentkezni a linkre kattintva megnyíló oldalon lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK