Több pénz jut természetvédelemre

A 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban 46 milliárd forint uniós forrást vehet igénybe Magyarország természetvédelmi pályázatokra, szemben az előző hétéves időszakban rendelkezésre álló 38 milliárd forinttal - közölte a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára csütörtökön Keszthelyen.
MTI, 2015. június 18. csütörtök, 12:18
Fotó: Napi.hu

Rácz András a Balaton-felvidéki Nemzeti Park (BFNP) bivalyállományának tartási körülményeit javító, mintegy 248 millió forintos beruházással megvalósított pályázat záró rendezvényén beszélt arról, hogy más területekkel ellentétben a természetvédelemre fordítható támogatások nőni fognak a mostani ciklusban. Hozzátette, hogy az elkölthető 46 milliárd forintból csak az ökoturisztikai fejlesztésekre - az eddigi 11 milliárd forint után - 18 milliárd forint forrás jut.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pluralista, 2015.06.18 13:23

"ökoturisztikai fejlesztések". Tudjuk, ez magyarul azt jelenti, hogy kivágnak egy csomó fát, és lebetonoznak egy csomó zöldterületet. Netán nyári szánkópályákat, libegőket, meg hasonló elmebetegségeket épitenek az addig érintetlen természetbe. Mindezt persze szigorúan a lakosság megkérdezése nélkül, még az kéne hogy beleugassanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html