Tömegközlekedik? Ezt jobb ha tudja!

Pályafelújítás miatt mától jövő vasárnapig nem járnak Budapesten a 19-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok, továbbá a 18-as és a 41-es járat közlekedése módosul.
MTI, 2015. november 14. szombat, 10:45
Fotó: Napi.hu

A felújítási munkákat a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között, valamint a Kosztolányi Dezső téren végzik. A 19-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok mától november 22-én üzemzárásig nem közlekednek. A 47-es és a 49-es villamos helyett azonos jelzésű pótlóbusz jár: az előbbi a Deák Ferenc tér és a Móricz Zsigmond körtér között, az utóbbi pedig a teljes vonalon, a Deák Ferenc tér és Kelenföld vasútállomás között.

A 18-as villamos Újbuda-központ és a Rudas gyógyfürdő között nem jár. A 41-es villamos hétköznapokon a déli végállomásáról szintén csak Újbuda-központig megy, hétvégén pedig egyáltalán nem közlekedik, ekkor a Savoya Park és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között 41-es pótlóbusszal lehet utazni.

A villamosok és pótlóbuszok által nem érintett szakaszokra a Budapesti Közlekedési Központ a meghosszabbított útvonalon, a Bécsi út/Vörösvári út és Kelenföld vasútállomás között közlekedő 17-es villamospótlót, a 86-os buszt, illetve a budafoki Városház térig meghosszabbított útvonalú 61-es villamost ajánlja. Emellett a társaság sűríti a 4-es metrót, a 86-os buszt, valamint az ebben az időszakban a Gárdonyi téren is megálló 7-es és a 107-es buszjáratot.

HOZZÁSZÓLÁSOK