Hivatalos: kiderült, honnan jött az orrfacsaró bűz

A miniszterelnökség államtitkára hivatalos levélben adott magyarázatot az augusztus elején terjengő bűzre.
Szöllősi Fanni, 2019. szeptember 4. szerda, 17:48
Fotó: Getty Images

Augusztus 8-án többen jelentettek kellemetlen bűzt, ami beborította Budapestet és környékét, de sok ideig nem tudták megállapítani az eredetét. A trágyaszag pár napig volt érezhető a városban, amikor még arra gyanakodtak, hogy Zsámbékon nedves trágyáznak és valószínűleg onnan terjedhet a bűz, ám ezt Zsámbék polgármestere tagadta.

Most Orbán Balázs államtitkár válaszolt a parlamenti kérdést benyújtó Bagóné Borbély Ildikónak. Válaszából kiderült, hogy az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által végzett trágyázás okozta a szagot.

A Fejér Megyei Kormányhivatallal együttműködve sikerült fellépni a problémával szemben, a jövőben pedig gyakrabban fognak helyszíni ellenőrzést tartani az ilyen incidensek elkerülése érdekében - írta az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Katalin Kormos, 2019.09.04 23:23

Azóta már az is kiderült, hogy ez az értesülés is hamis. Nincs ilyen nevű óbaroki cégnek nyoma, sehol. Az ál-hírt, egy hírgyártó troll lopta be a médiaköztudatba, és néhányan el is hitték neki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html