Tudj mindent a vágyott munkahelyről! - ami a LinkedIn-en is túlmutat

Munkakeresők és munkahelyváltást fontolgatók legújabb és középponti igényeire ad választ a Munkatársaim.hu közösségi portál, amellyel szinte minden fontos információ hozzáférhetővé válik az ígéretesnek tűnő álláshelyekről. Az oldal segít a kapcsolatépítésben és a fejvadászok, toborzók és HR-rel foglalkozó kollégák dolgát is megkönnyíti.
-x-, 2015. november 6. péntek, 09:40
Fotó: Napi.hu

Olyan munkahely nem létezik, amely mindenki számára ideális lenne. Valójában óriási eltérés van az igények között, hiszen amíg az egyik álláskereső szinte csak a magas fizetésre hajt, a másiknak a bérnél fontosabb, hogy a munkája változatos, kihívásokkal teli legyen. Egyesek szerint a jó közösség és a stressz mentes munka fontosabb érv, mint a magas juttatás, míg mások a sivár környezetet és a nagy terhelést is jól viselik, ha a hó végén tetszetős összeghez jutnak.

Az effajta, csak személyre szabható elvárásokra reagál a Profession.hu által fejlesztett közösségi oldal, amely már azelőtt alaposan bemutatja egy adott cég munkakörnyezetét, mielőtt a pályázatunkat feladnánk.

A Munkatársaim.hu komoly segítséget nyújt abban is, hogy hatékonyan használhassuk kapcsolati hálónkat a keresés és kiválasztás ideje alatt. Emellett a cégek HR- szakemberei is könnyebben felfigyelhetnek a tehetséges jelentkezőkre, hiszen a felhasználók egymást is értékelhetik több kategóriában - így nevezhetnek bárkit a munkahelyükről a hónap dolgozójának és jelvényeket is gyűjthetnek az aktív építő vagy másokat segítő tevékenységükkel.

Minden eddiginél gyakorlatiasabb

A Munkatársaim.hu teszt verzióban még 2014-ben kezdte meg a működését, így már több mint 100 ezer céget és közel 20 000 regisztrált felhasználót jegyez. A Profession.hu-val való több szintű átfedés garantálja az oldal gyors növekedését. Az egyik nagy újdonság, hogy a honlapon iránymutatást kaphatunk arról, hogy egyes pozíciókban, mekkora elvárt nettó fizetést célozhatunk meg. Míg a korábbi hasonló kísérletek csak szakmai átlagokat tudtak tükrözni, a Munkatársaim.hu vállaltonkénti bontásban, a fontos vállalati munkaköröket részletezve mutatja meg, hogy mások átlagosan mekkora juttatást vártak el. Ez segíthet megszabadulni attól a régi dilemmától, hogy nehogy túl sokat, de ne is túl keveset kérjünk jövőbeli főnökeinktől. Bár az adatok még nem teljes körűek, a legjelentősebb hazai foglalkoztatókról mostanra számos pozícióban, seregnyi fizetési mutató gyűlt össze.

Segít benyomást szerezni

De a bér még korántsem minden. Az oldalon a felhasználók értékelése alapján fényt deríthetünk a kinézett munkahely előnyeire és hátrányaira is. Megtudhatjuk van-e ott például céges telefon, adnak-e lehetőséget kötetlen idejű-, vagy távmunkára, de ugyanígy képet kaphatunk arról is, ha egy munkahely megterhelő feladatokat, feszített tempót követel meg.

Fontos információt adhatnak még a dolgozói hűség, illetve a kor-, és nemek szerinti összetétel számai. Egyes cégeknél látványos fotókon is benyomást szerezhetünk a körülményekről, hiszen az ott dolgozók képeket tölthetnek fel mindennapi életükből. Ezen felül a légkörről és a csapatszellemről is sokat megtudhatunk, nemcsak az értékelésekből, hanem azáltal is, hogy az oldal közösség építésre ad lehetőséget. S, ha ez még mindig kevés, közvetlen véleményeket, munkahely - ajánlásokat is olvashatunk az oldalon aktív dolgozóktól.

Ösztönzi az építkezést

A Munkatársaim.hu-n megnézhetjük, dolgozik-e ismerősünk az adott társaságnál, ismerkedhetünk a regisztrált tagokkal és láthatjuk kik voltak a cégnél a frissen érkezők, illetve távozók. A dolgunk könnyű, hiszen az oldal integrálva van a nagy közösségi oldalakkal is. A rendszer az egyes cégek oldalai alatt kilistázza az ott meghirdetett pozíciókat, így naprakészek lehetünk úgy, hogy még a böngészéssel sem kell bajlódnunk.

Az oldal folyamatos közösségi nyereményjátékokkal ösztönöz együttműködésre: a regisztrált felhasználók munkatársaikkal együtt ajándékokat szerezhetnek munkahelyükre, többek között popcorn készítőt, PlayStationt és kávéfőzőt a munkahelyükre. A hatékony csapatmunkát támogató játékban mindenki gyűjthet pontot, aki maga is szeretne hozzátenni a jó munkahelyi környezethez.

Ha Munkatársaim.hu-t lapozgatjuk, objektívabb képet kaphatunk a munkahelyekről - segít, hogy ne legyenek túlzó illúzióink, ám a negatív híreknek se dőljünk be. Az oldal célja, hogy mindenki dolgozzon ott, ahol jól érzi magát!

HOZZÁSZÓLÁSOK