Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szentendrei HÉV metróvá minősítése, villamos a Bécsi úton Aranyvölgyig, villamos a Pacsirtamező úton, Aquincumi híd - ezek a legfontosabb óbudai fejlesztések a főváros nemrég elfogadott Budapesti Mobilitási Tervében (BMT). Az elképzeléseket az Index foglalja össze a III. kerületi önkormányzat honlapjára hivatkozva.

A terv szerint a H5-ös HÉV-vonal Békásmegyer és a belváros közötti szakaszát metróüzemre alakítanák át. A vonalat 2019. szeptember elsejétől a főváros M5-ös metróvonalaként hivatkozza, és felkéri a BKK-t a szükséges módosítások átvezetésére.

További terv az 1-es villamos meghosszabbítása a Vörösvári út-Aranyvölgy szakaszon, a külső végállomásnál P+R parkoló kialakítása (erre a projektre a 2021-2025 közötti időszakban biztosítanának forrást).

A Pacsirtamező utcán 1981-ig járt villamos, amit visszaállítanának, továbbá ismét napirendre kerülhet az aquincumi Duna-híd építése. Az utóbbi projekt a Körvasút menti körút kiépítésének része lenne, melynek első, 10-es út-M3 autópálya közötti szakasza szerepel a BMT projekt elképzelései között.