Az elmúlt időszakban a kormányt két komoly kudarc érte, a bevándorlási kvótareferendum és az olimpia elleni népszavazás ügye. Ne csodálkozzanak, ha a paksi bővítés kérdése lesz a következő kampánytémája a baloldali politikai erőknek - mondta Volner János Jobbik-képviselő a parlament hétfői ülésnapján. Szerinte ez a politika az, ami elűzi Magyarországról a fiatalokat.

A Jobbik ezzel szemben olyan országot szeretne, ahol nem Habony Árpádok, Mészáros Lőrincek és nem a kormányfő közvetlen baráti, rokoni érdekeltségébe tartozó emberek gyarapodnak a leggyorsabban, hanem azok, akiknek valóban van vállalkozói tehetségük - idézte a képviselőt az MTI.

A politikus korrupcióellenes ügyészség létrehozását és oligarchaadó bevezetését szorgalmazta. Utóbbiról azt mondta, az elmúlt években meggazdagodott fideszes milliárdosoktól vissza kell venni azt a pénzt, amit kormányzati hátszéllel szereztek.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes. Nem tudják, milyen idők jönnének egy Jobbik-kormányzás idején, de az adócsalók biztos vágyakoznának rá. Szóvá tette, hogy a párt megállapodást kötött az érpataki polgármesterrel, aki ellen azért nyomoznak, mert félrevezető szerződésekkel szerzett meg ingatlanokat.

Kifogásolta, hogy a Jobbik földosztást ígért, majd támadta a Földet a gazdáknak programot, és kivonta magát a kvótanépszavazási kampányból. A Jobbik átláthatóságról beszél és megtűr egy kémet a soraiban - tette hozzá Dömötör, megjegyezve: nem csoda, ha a Jobbik tagsága összezavarodott és alapszervezetei oszlanak fel - tudósított a Magyar Távirati Iroda.