Új jegytípust vezetnek be a budapesti tömegközlekedésben

A Fővárosi Közgyűlés által április 9-én jóváhagyott új BKK termék 2013. július 1-jétől kapható: új, 5/30 jegyet is vásárolhatnak mindazok, akik egy, a vásárláskor meghatározott 30 napos időszakban csupán 5 napon használják a budapesti közösségi közlekedést, akkor azonban intenzíven, többszöri átszállással.
NAPI, 2013. április 15. hétfő, 12:00
Fotó: Napi.hu

2013. július 1-jétől előre megvásárolható, a felhasználás kezdő dátumától számított 30 napon belül tetszőlegesen kiválasztott öt napon (24 órás intervallumban) felhasználható új, napijegy típusú jegytömböt hoz forgalomba nem rendszeresen utazó ügyfelei számára a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az új termék a közösségi közlekedés szolgáltatásait havonta csak néhány napon át használók számára kínál ez év júliusától megoldást. Az új jegytípus ára 4550 forint/tömb, ami 5 darab 24 órás jegy váltásához képest 45 százalékos kedvezményt jelent.

Az egyes szelvények az utas által megjelölt kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át jogosítanak utazásra, tehát nem 5 naptári nap, hanem 5 darab 24 órás intervallum a jegy tartalma egész pontosan. A kezdő dátumot és időpontot az egyéb, például a 24 vagy 72 órás jegyekkel ellentétben az ügyfél írja rá a tömb szelvényeire, tehát nem kell a vásárláskor eldönteni, melyik lesz az öt nap, amikor használja.

Az új jegytípus a BKK jegy- és bérletpénztáraiban júliustól lesz elérhető, egyelőre kísérleti jelleggel vezetik be és az első hónapok forgalma, utasaink visszajelzései alapján értékelik majd a tapasztalatokat - közölte a BKK.

HOZZÁSZÓLÁSOK