Új parkot adtak át Budapesten

Huszonötezer négyzetméteres park épült a III. kerületben, 380,5 millió forintos kormánytámogatással - "valódi összefogással" - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 30. szombat, 14:54
Fotó: MTI Fotó

A II. és III. kerület országgyűlési képviselője Bús Balázs III. kerületi polgármesterrel (képünkön) együtt adta át Kővári Krisztinának, a Háromhegyek Közhasznú Egyesület elnökének az új Mészkő Park szimbolikus kulcsát.

Az Arany- és Ürömhegy határában elkészült 25 ezer négyzetméteres pihenőpark ünnepélyes átadásán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: valódi összefogás eredménye a most átadott Mészkő Park, hiszen a kormány 380,5 millió forinttal támogatta a létrejöttét, önkormányzati telkekre épült, tervezésébe pedig a környék lakóit is bevonták.

A szaktárca vezetője szerint a többfunkciós pihenőparkot minden korosztály magáénak érezheti. Üröm-, Péter- és Aranyhegy lakóinak életminősége szempontjából pedig különösen fontos a beruházásnak nevezte, hiszen a családi házas övezetben idáig hiányoztak a közösségi élet szervezéséhez, a szabadidő színvonalas eltöltéséhez szükséges parkok, illetve játszóterek.

A környéken élők mától (szeptember 30-tól) vehetik birtokukba a két játszó-, valamint fitneszparkot, rendezvényteret és kutyaügyességi pályát is magában foglaló közösségi teret. (Totálisan átalakulhat az élet Budapesten)

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK