Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap információi szerint a politikus már a múlt szombaton találkozott Andrej Plenkovic miniszterelnökkel, akivel közölte, azonnali hatállyal lemond miniszteri tisztségéről, és parlamenti képviselőként folytatja munkáját.

A Jutarnji List beszámolójában közölte, hogy a volt miniszter szokatlan módon jelentette be lemondását. A sajtó előtt írt alá egy földadományozási szerződést, majd a taps elülte után közölte: ez volt a miniszterként aláírt utolsó szerződése. Később közölte, azért mondott le, mert 2016-os kinevezése óta egyetlen napot sem tudott nyugodt körülmények között tölteni, a sajtó folyamatos nyomás alatt tartotta, ami már munkájának hatékony elvégzését is szinte lehetetlenné tette.

"Rendkívüli nyomás alatt dolgoztam, célponttá váltam" - magyarázta.

Goran Maric lemondása nem volt teljesen váratlan, a horvát sajtóban már korábban is jelentek meg találgatások arra vonatkozóan, hogy ő lehet az egyik miniszter, akinek a tervezett kormányátalakítás során távoznia kell.

A kormányátalakítás egyre közelebb kerül Horvátországban, egy héttel ezelőtt a vagyonosodási botrányba keveredett Lovro Kuscevic közigazgatási miniszter mondott le. Andrej Plenkovic kormányfő hétfőn közölte, már tárgyal az új miniszterekről, azt azonban nem árulta el, mikorra várhatók a váltások a minisztériumok élén. A sajtó információi szerint hamarosan a külügyi, a közigazgatási, az egészségügyi, a munka- és nyugdíjügyi, valamint a regionális fejlesztési és uniós alapokért felelős tárca élére kerülhet új vezető.