Újabb népszavazás jöhet

Kilenc ellenzéki párt összefogott és közösen gyűjti az aláírásokat azért, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről - jelentette be Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője az MTI beszámolója szerint.
Domokos László, 2017. december 20. szerda, 13:50
Fotó: Pixabay

Horváth Csaba - aki november közepén kezdeményezett népszavazást a metró akadálymentesítéséről - elmondta: 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük. Az aláírásgyűjtés a jogorvoslati határidők lejárta után várhatóan január 3-án indulhat és február 3-ig tarthat.

Az ellenzéki politikus szerint a 3-as metró teljes akadálymentesítése 20 milliárd forintba kerülne, ekkora összeget fizetnek be a budapestiek adó formájában naponta az államkasszába.

Nem fordulhat elő, hogy a fővárosiak harmincévente ne kaphassák vissza egynapi adóbefizetésüket - véli a politikus, aki szerint itt az ideje, hogy a budapestiek megmutassák az erejüket.

Horváth kérdése így hangzik: "Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2.§-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?".

Címlapkép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK