Újabb rezsicsökkentési hullám kezdődhet?

Bár a közműhivatal rendületlenül vizsgálja a lakosság fűtési rezsijét, az utóbbi öt évben nem találtak okot a rezsicsökkentésre. Változás követezhet.
Domokos László, 2020. július 7. kedd, 07:48
Fotó: NorthFoto

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálja a szociális és a sávos lakossági energiaárak, valamint az ipari rezsicsökkentés lehetőségét is - tudta meg a napilap Dorkota Lajostól, a hatóság volt elnökétől, akinek mandátuma július 1-vel lejárt. Árjavaslataikat szeptemberig tervezik kidolgozni.

Tóth Bertalan MSZP-elnök több körben is arról tudakozódott az energiaár-előkészítésért felelős hatóság elnökénél, milyen lakossági gázárjavaslatokat tettek az utóbbi években. A párt régóta észrevételezi ugyanis, hogy míg a gáz tőzsdei ára az elmúlt évek során nagyjából felére-negyedére esett, addig a kormány ezt hat éve nem érvényesíti a lakossági tarifában.

A hivatal 2015-2020 között nem tett javaslatot a földgáz lakossági árának csökkentésére - közölte nemrég kelt válaszában Dorkota Lajos.

A volt elnök a Népszavának a jövőre nézve nem zárta ki a gázárcsökkentés lehetőségét, de ezt bonyolult kérdésnek nevezte. Azt pedig helyes megfogalmazásnak nevezte, hogy az alacsony beszerzési és szinten maradó eladási árak között képződő forrásból a korábbiaknál többet fordíthatnak fejlesztésre, felújításra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugatos_szolasszabadsag, 2020.07.08 11:37

Nagyon tudja az MSZP, hol kell kavarni egy kkicsit... Európában Románia után nálunk a legolcsóbb a gáz.
De azért hangzatos indítvány.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

vanrob, 2020.07.07 11:44

Haha... 2014: rezsicsökkentés, 2018: migráncsok, 2022: rezsicsökkentés. Hajrá fidesz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html