Újabb száz menekültet fogadott be Magyarország

Ha folytatódik a tendencia, az év végéig - tavalyhoz hasonlóan idén is - 1300 menekültet fogadhat be Magyarország - hívja fel a figyelmet a hvg.hu.
Domokos Erika, 2018. február 17. szombat, 18:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Miközben a Stop Soros-törvénycsomag a parlament előtt hever és a kormány célja is világosan kiderül belőle: nem az illegális migrációt, hanem a migrációt - a legális migrációt is - segítő civil szervezeteknek is nekimenni, egy menekültsegítő civil szervezet vezetője felhívta a hvg.hu figyelmét arra a tényre, hogy a tavaly befogadott 1291 után idén januárban újabb 97 menedékkérőt részesített nemzetközi védelemben a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal - olvasható a portálon.

A hivatal honlapjára feltöltött legfrissebb statisztikákról (az Excel-táblázatot itt találja, annak nyolcadik oldalán van a menekültügyi hatóság döntése) a Magyar Narancs is beszámolt:

  • 10 ember kapott menekültstátuszt,
  • 86-an oltalmazotti elismerést,
  • 1 ember pedig befogadotti státuszt.

A kép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.02.17 21:09

Migránsokkal áraszt el bennünket Orsós! Hiszen megmondta: ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit csinálok! Idehozzák az összes bantu migránst, amelyik nem kell a Nyugatnak!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html