Újabb intő jel érkezett a nyugdíjasokról

Az öngondoskodás, mármint hogy az emberek saját maguk takarítsák meg azt a pénzt, amelyből idős korukban élhetnek, az USA-ban nem jött be. Egymás után mennek csődbe a nyugdíjasok.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 8. szerda, 09:24
Fotó: Shutterstock

A 65 és 74 év közötti amerikaiak körében 1991-hez képest megháromszorozódott a csődbejelentést tevők száma - írja a Világgazdaság a Consumer Bankruptcy Project (CBP) tanulmányát idézve. A csődeljárásért folyamodók csak a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen sok anyagi nehézségekkel küzdő idős ember nem kér hivatalosan segítséget.

A CBP szerint a kialakult helyzet csak részben vezethető vissza az amerikai társadalom elöregedésére. Ennél sokkal fontosabb, hogy három évtized alatt a kormányról és a munkaadókról fokozatosan az állampolgárokra szállt át a felelősség, hogy maguk gondoskodjanak anyagi biztonságukról idős korukra. Úgy tűnik, ez a módszer nem vált be.

Azok a 65 év felettiek, akik csődbejelentést tettek, több tényezővel indokolták ezt. Ötből hárman említették, hogy egészségügyi kiadásaik meghaladták a lehetőségeiket, kétharmaduk hivatkozott jövedelemcsökkenésre, csaknem háromnegyedük pedig eladósodottságra. A tanulmány arra is rávilágít, hogy mire az érintettek eljutnak a csődeljárásig, a megtakarításaik már eltűntek, nincs elég idejük és energiájuk arra, hogy lábra álljanak.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakazigazat, 2018.08.11 10:26

Nagy intő jel van már most is ! --- 2019-re !!! --- De azért rás is ba....ik a kedves nyugdíjas munkavállaló, mert ha elmegy a Nők 40 éves nyugdíjába mondjuk 58 -60 éves korában és 2019 -ben tovább dolgozik mint nyugdíjas , akkor már nem fogják hozzáadni a nyugdíjához a további éveket, nem számoltathatja újra a nyugdíját megnövelve ezzel a nyugdíjának az összegét , ez pedig elég sok lenne majd pénzben , hiszen az ilyen emberek már csak 65 éves korukban lesznek tényleges öregségi nyugdíjasok ! Az állam így jobban jár majd !!! És nagy a veszély a 67 éves nyugdíj korhatár felemelésére, ha ilyen bomba egészségi erőnlétben vannak az emberek még nyugdíjas korban is ! Magyarul egyenes út a 67 éves nyugdíj korhatárhoz, az indok meg meg lesz az állambácsinak most már !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html